Cybex Sirona

Dersom du venter barn, så er bilstol en av tingene som bør stå på listen over utstyr som skal skaffes. Bilstol er nemlig noe alle er nødt til å ha – så fremt man har bil. Behovet er ikke like sterkt dersom du ikke har bil.

Men det å kjøpe bilstol er alt annet enn enkelt. Det finnes en hel haug av bilstoler på markedet i dag, noe som gjør at det kan være vanskelig å finne hvilken stol man bør velge. Noen merker vekker større interesse enn andre, og en av dem er Cybex Sirona.

I denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med Cybex Sirona. Hva slags bilstol er dette, og hva er grunnen til at akkurat denne bilstolen har blitt så populær?

Sikkerhet - kjøring - baby
Hold babyen sikker med gode bilstoler.

Hva er Cybex Sirona?

Cybex Sirona er en bilstol som mange har fått opp øynene for de siste årene. Det er med andre ord et veldig populært merke i forbindelse med bilstoler til barn. Kanskje er det fordi Cybex Sirona er godkjent etter begge regelverk som gjelder for bilstoler i Norge (ECE R44 04 og ECE R129)?

Vi vil tørre å påstå at grunnen til det er at det er en bilstol som er veldig enkel å ha med å gjøre. Cybex Sirona monteres i bilen ved hjelp av en ISOfix base, og det har en vridningsfunksjon som gjør at setet kan vris 360 grader rundt.

Cybex Sirona er en bilstol som kan i teorien brukes av både nyfødte (dersom du kjøper en nakkestøtte for nyfødte), og helt opp til barnet er 4 år. På grunn av setets vridningsfunksjon kan setet brukes både som bakovervendt bilstol og forovervendt bilstol.

Cybex Sirona er en bilstol som faller inn under kategorien «kombistol», noe som betyr at det fint kan brukes i en overgangsperiode. Her er noen av elementene som Cybex Sirona består av:

 • Cybex Sirona monteres i bilen ved hjelp av ISOfix.
 • Bilstolen har en vridingsfunksjon, noe som gjør at det kan vris 360 grader rundt. Dette er praktisk når barnet skal settes inn og tas ut av bilen.
 • Stolen er utstyrt med utvidbar ryggstøtte, samt seler som kan justeres. Det betyr at dette er et sete som barnet har muligheten til å vokse i – hvis du kjøper det tidlig nok.
 • Cybex Sirona har 6 stillinger du kan velge mellom, blant annet hvilestilling.
 • Setet veier 15,5 kg, og har en vektkapasitet på 18 kg. Vekstkapasiteten gjør at det regnes som en småbarnstol, så det anbefales ikke før barnet er 6 måneder eller eldre.
 • Cybex Sirona er et sikkert valg for både front- og sidekollisjon!

Slik monterer du CYBEX Sirona, om du vil setet skal peke bakover.

Fordeler med Cybex Sirona

Listen over Cybex Sirona sine fordeler er relativt lang. Men med tanke på hvor populær denne bilstolen er, så er nok dette noe de fleste har klart å gjette seg til. La oss ta en titt på fordelene med Cybex Sirona sammen!

 • Cybex Sirona har en vridningsfunksjon som gjør at bilstolen kan vris 360 grader rundt. Det er praktisk i forbindelse med å skulle sette barnet inn i bilen eller å ta det ut, fordi man ikke trenger å bøye seg langt innover i bilen. I stedet vrir man bare setet mot bildøren, og så kan man sette inn eller ta ut barnet uten at det fører til store problemer for verken den ene eller den andre.
 • Selv om det naturligvis ikke er hovedgrunnen til at man bør kjøpe dette setet, fordi det er tross alt ikke noe leketøy, så kan det være verdt å nevne det likevel. Det er mange barn som ikke liker å sitte i bil, men takket være Cybex Sirona sin vridningsfunksjon kan det føre til at noen barn synes at det å sitte i bil er litt morsommere! Men vridningsfunksjonen gjør at det å bli satt i bilstolen kan være en litt gøyal rutine.
 • Nakkestøtten og stolens seler kan enkelt justeres, noe som betyr at det er mulig for barnet å vokse i dette setet.
 • Takket være vridningsfunksjonen kan dette setet brukes som både bakovervendt bilstol, og forovervendt bilstol – i hvert fall i teorien.
 • Med denne bilstolen følger det med en ISOfix base, noe som gjør det veldig enkelt å montere bilstolen i bilen. Dette er et sete som alle (eller i hvert fall de fleste) klarer å montere fast.
 • Cybex Sirona oppfyller kravene til både ECE R44 04 og ECE R129.
 • Denne bilstolen kan enkelt brukes fra barnet er nyfødt. Dersom du planlegger å bruke det til ditt nyfødte barn, er du nødt til å kjøpe støtteputer til babyens nakke i tillegg slik at det sitter trygt og godt.
 • Bilstolens trekk er avtagbart, noe som er positivt dersom det skulle oppstå en situasjon hvor det blir nødvendig å vaske setet etterpå. Da er det veldig praktisk med et trekk som enkelt kan tas av og for eksempel vaskes i vaskemaskinen.
 • Det er veldig populært merke, noe som betyr at selv om Cybex Sirona er et generelt dyrt merke, så er det ikke umulig å få det til en billigere penge. På grunn av setets gode egenskaper er det mange som har gått for setet, og som dermed selger det videre billigere når barnet deres har vokst ut av setet.

Ulemper med Cybex Sirona

Reisen med Cybex Sirona er imidlertid ikke bare en dans på roser. Som med veldig mange andre produkter, er det noen ulemper med dette produktet også:

 • Vridningsfunksjonen blir betydelig dårlige etter hvert, for eksempel ettersom barnet blir lengre i beina eller hvis det kommer for eksempel sand mellom setet og basen.
 • Setet er tungt, noe som er svært upraktisk dersom man er nødt til å flytte setet fra en bil til en annen. Det fører enten til at man går til anskaffelse av et ekstra sete, eller at man bytter ut setet raskere enn man egentlig er nødt til.
 • Det anbefales at barnet sitter bakovervendt til det er 4-5 år, men det er dessverre ikke mulig med dette setet.

I tillegg er det ikke til å stikke under en stol at Cybex Sirona er et relativt dyrt merke, så ikke bli overrasket dersom prislappen er ganske høy.